gyereknap LIdén a Képes Géza köynvtár is a lehető legtöbb gyereket szerette volna gyereknapon meglepni. Ehhez viszont egyetlen vasárnap kevés lenne, így három napig voltak úton a könyvtárosok, hogy több óvodába is eljussanak meséikkel.

Május 26-án a Kikelet Óvoda gyermeknapi rendezvényén papírszínházi előadással kedveskedett Marika néni a gyerekkönyvtár mesélője, és Kati néni a felnőtt könyvtár mesemondója. Az óvoda valamennyi csoportjának jutott a népmesékből. Porondra került többek között A kiskondás, A só, A csillagszemű juhász. Igazán szuper délelőttöt töltöttünk el nagyszerű óvónénik és nagyon figyelmes, érdeklődő gyerekek körében.

ESC 4118

Kati néni és Marika néni és a Kikelet ovi közönsége.

Június 1-én a Mária Kertje Görögkatolikus Óvoda öt csoportjának mesélt Marika néni és Kati néni. A papírszínház mesedobozát nyitó varázsigén túl A Sipirc! című mese varázsszavai is előkerültek, a „légy szíves” és a „köszönöm”, figyelmeztetve a hallgatóságot a jó modor fontosságára. De itt sem maradhattak el a népmesék. Nagy sikere volt A kiskondásnak és A sónak is, de a legnagyobb sikert A kiskakas gyémánt félkrajcárja aratta.

ESC 4273

Kati néni és a Sipirc mese. 

Június 2-án a Napsugár Óvodába látogattak el a mesélő könyvtárosok. A Sipirc! című tanulságos mesével indult a nap, mindenkinek eszébe vésve a "kérem" és a "köszönöm" fontosságát, majd jöhettek a népmesék. Itt már nem lett a véletlenre bízva a jó hangulat. A kiskondás című mese is nagy tapsot kapott, de az ovisok harsány kukorékolása itt is a A kiskas gyémánt félkrajcárját emelte a dobogó legfelső fokára.

ESC 4337

Marika néni mesél.

Köszönjük ezeket a remek délelőttöket az lelkes ovis hallgatóságnak! Az óvónéniknek meg a vendéglátást és a tapsra buzdítást!

Ezúton üzenjük azoknak az óvodáknak, akik most kimaradtak ebből az akcióból, hogy ne csüggedjenek! Ősszel a népmese hetén újra előkapjuk a hétmérfőldes csizmákat, és ismét útrakelünk!

Ajánló

  arc

Keresés