ASC 9688 LÉrdekes, és nagyon tanulságos előadásnak, vagy inkább beszélgetésnek lehettünk részesei 2023. november 29-én a könyvtárban. Dankóné Lengyel Ágota logopédus szakszerű, de ugyanakkor a laikusok számára is érhető előadás keretében ismertette meg a szülőkkel az iskolaérettség ismérveit.

Megtudhatta a hallagatóság hogyan zajlik egy vizsgálat, mire figyelnek a szakemberek, mik a figyelmeztető jelek, melyeket a szülők is könnyen észrevehetnek. Megpróbáltunk olyan kérdésekre is választ keresni, hogy jó-e, ha marad a gyerek még egy évet az óvodában, vagy mindenképp menjen iskolába, ha elérte a hat éves kort.

wASC 9687

Választ persze nem kaphattunk rá, mert minden gyerek más. Beszélgettünk arról, hogy az okos eszközök hogyan befolyásolják a gyerek értelmi, érzelmi fejlődését. Mennyire fontos, hogy ebben is megtaláljuk az arany középutat, és természetesen – ha már könyvtárban voltunk – szó esett arról is, hogy a meseolvasás milyen módon hat a gyerek személyiségére.

wASC 9690

Nemcsak szülők, nagyszülők számára volt hasznos az előadás, de kisgyerek gondozók, és óvodapedagógusok is érdeklődve hallgatták.

Ajánló

  arc

Keresés