PokDarazsLÖsszegyűjtöttünk néhány - tőlünk még soha sem kölcsönzött könyvet – és megpróbáljuk megkeresni az első olvasóját. Kíváncsian várjuk, lesz-e kölcsönzője az ajánlott könyvnek?

A 2000-ben kiadott művet kézbe véve sok furcsasággal szembesülhetünk. A katalógusunk szerint a C 53 jelzet alatt találom. Kézbe véve látjuk, hogy a szerző: Attrib Ikka Aatri. Sehol egy C betű nincs a nevében, hogyan lett ez Cutter jelzettel ellátva? A fülszöveg szerint a neves skandináv író nyolcvanas években nálunk tanult. Neves? Skandináv? Lássuk, mit mond róla az Internet! Konkrétan semmit. Végül egy írói álneveket összegyűjtő oldalra vezettek a nyomok, ahonnan kiderült, hogy Cselenyák Imre a szerző. A C betű rejtélye megoldva.

Ezek után kicsit jobban megszemlélve a könyvet, a borítója megkapó, Da Vinci Hölgy hermelinnel című festményére hajazó kép, már-már tetszetős. A lány kezében a hermelin helyett darázs, mellette egy pók ereszkedik. A két félelmetes fenevad. Seres László grafikája található a borítón és a könyvben is.

A papír minősége nem a legjobb, de a betűméret és a megfelelő sortáv miatt könnyű olvasni.

Pók, Darázs és Szúnyocsődör – a három jó barát kalandos nyaralásait írja le a szerző. A szereplők neve beszédes, mint az a „csajozós” eseteikből kiderül.

Hogy kiknek ajánljuk a könyvet? Azoknak, akik sokat bandáztak a nyolcvanas években akár belföldön, akár a baráti országok tengerpartjain. Ők nosztalgiával olvashatják. A fiatalabbak pedig egy kis adalékot kaphatnak a gulyásszocializmus történetéhez.

Ajánló

  arc

Keresés