kismadarLÖsszegyűjtöttünk néhány könyvet, amelyeknek van egy közös tulajdonságuk – nem nyerte el az olvasóink tetszését.

Igyekszünk a legnagyobb körültekintéssel lenni a könyvbeszerzés során, hiszen minden olvasószolgálatban dolgozó könyvtáros figyelmesen elolvassa az ajánlójegyzéket. Ilyenkor gyakran halljuk a kedves látogatóinktól, hogy „De jó nektek, egész nap olvashattok!” Ez sajnos nem mindig szórakoztató.

Előfordul, hogy 3-4 könyvtárost sem győz meg egy tartalmi ismertető, és inkább nem vásárolunk meg egy-egy regényt, aztán azt tapasztaljuk, hogy az olvasóink keresik. Ilyenkor utólag beszerezzük az áhított könyvet.

És az ellenkezőjére is van bizonyíték: úgy gondoljuk, hogy egy bizonyos könyvnek sikere lesz, de tévedtünk. Most összegyűjtöttünk néhány - tőlünk még soha sem kölcsönzött könyvet – és megpróbáljuk megkeresni az első olvasóját. Kíváncsian várjuk, lesz-e kölcsönzője a könyvnek?

Marie Pavlenko: Akár egy kismadár

Az első könyv, amelynek keressük az olvasóját egy francia írónő 2021-ben megjelent regénye.

A furcsa színű borítóval ellátott könyv első ránézésre valóban nem vonzó. Az erőteljes pink szín habkönnyű olvasmányt sejttet, amit sokan nem szeretnek. A borítón látható virágmintás madár sziluett, és a virágok között ülő lány, akinek hiányzik az egyik karja, már egy kicsit elgondolkodtatja az érdeklődőt: valóban egy rózsaszín ködben játszódó olvasmány lesz?

Ha belelapozunk a könyvbe, azt láthatjuk, hogy a szemnek kellemes betűmérettel nyomtatták, kellemes sortávval, tehát nem fárasztó az olvasása.

De miért gondoltuk, hogy ez a könyv érdeklődésre tarthat számot? A tartalma fogott meg bennünket.

Egy fiatal lánynak az álmai egyik pillanatról a másikra darabokra törnek. Hogyan reagál a megváltozott élethelyzetre? Hogyan változtatja meg a családja életét egy ekkora trauma, egyáltalán meg kell, hogy változtassa? Mivel lehet egy traumán átesett fiatal lányt a mélységből kihozni? Megtalálja-e az élete új célját?

Ajánló

  arc

Keresés