KataiZoliLKossuth-díjas magyar énekmondó, népzenész – írja a Wikipédia Kátai Zoltánról, aki Mátészalkán éppúgy ismert, mint ahogyan Erdélytől Felvidékig, a Dunántúlútól az ország keltei csücskéig.

Először 2003 áprilisában lépett fel Mátészalkán a könyvtár, költészetnapja köré szervezett eseménysorozatán, a Szalkai Irodalmi Napokon. A históriás énekeket hallgatva, már azon az estén eldőlt, hogy hosszú időre fontos része lesz a könyvtár és könyvtárlátogatók életének. Több alkalommal tartott rendhagyó irodalomórát városunk diákjainak, de a könyvtár szervezésében a környező településekre is elvihette Balassit, Tinódit, Wathayt.

Számba se lehet venni 16 éven keresztül hány alkalommal látott minket vendégül hihetetlenül mélyen zengő hangjával és hangszereivel Zoli! Igen Zoli. Mert ahogyan ő mibennünk, úgy lelhettünk mi is őbenne barátunkra. Éveken át nem volt advent Mátészalkán, amiben ne vele tölthettünk volna el a karácsony előestéit. Mostantól viszont már hiába várnánk, november 6-án végleg elment, nem jöhet többé hozzánk... Viszlát Zoli!

Ajánló

  arc

Keresés