NagytotalLInnovatív, informatív, provokatív, inspiráló könyvek, melyek teljesen új szemszögből vizsgálják a mindannyiunk életére és a világ működésére nagy hatást gyakorló legfontosabb kérdéseket. A szövegek rétegzettsége és a képek a bonyolult elméleteket is könnyen érthetővé teszik, és minden eszközt a kezedbe adnak, hogy te is beszállj a vitába.

 

Megmenthetjük-e a Földet?

Egy gyakran idézett Obama-mondat szerint mi vagyunk az első generáció, mely tényleg érzi a klímaváltozás hatásait, és az utolsó generáció, melynek hatalmában áll bármit is tenni ellene.
Nagytotal
A globális felmelegedés következményeit világszerte érzékeljük, a műanyaggal elárasztott folyókat és óceánokat bemutató képek ösztönösen elborzasztják a nézőt. A kormányok, a nagyvállalatok és az egyes emberek is kezdik megváltoztatni politikájukat és viselkedésüket – ám lehet, hogy mindez túl kevés, és túl későn történik? Visszafordíthatjuk-e a folyamatot, vagy nem maradt más, mint alkalmazkodni az új körülményekhez?

 

 

Megbetegít-e a modern technológia?

A modern technológia megkönnyíti az életünket – valós időben beszélgethetünk a barátainkkal és a kollégáinkkal, bárhol is legyenek éppen, és anélkül is elvégezhetjük a bevásárlást és a banki ügyeket, hogy kitennénk a lábunkat Nagytotal 2
otthonról. A technológia egyre inkább behatol a magánéletünkbe – lehet, hogy több kárt okoz, mint amennyi haszna van? Elképzelhető, hogy észre sem vesszük, hogyan manipulálnak bennünket és szűrik meg az általunk észlelt világot az algoritmusok? Lehetséges, hogy az online játékokkal töltött időnk során észrevétlenül függővé váltunk? Lehet, hogy többet szorongunk, és jobban elszigetelődünk? Ez a lényeglátó kötet alaposan utánamegy ezeknek a kínzó kérdéseknek, és megvizsgálja, hogy a képernyő előtt töltött idő és általában a technológia folyamatos használata milyen hatással van a személyes döntéseinkre és a kapcsolatainkra, azonkívül arra is javaslatot tesz, hogy miként mérsékelhetjük mindennek káros hatásait.

 

Ajánló

  arc

Keresés